Значення та обмін холестеролу - Яновська, Оксана Віталіївна; Yanovska, О.; Yanovsky, O.; Yanovska, O. V.; Дєжкіна, Н. О.; Diezhkina, N. O. (Дніпровський ДАЕУ, 2024)
У тварин холестерол відіграє важливу роль в багатьох фізіологічних процесах, він є складовою частиною клітинних мембран. Крім того, холестерол використовується для синтезу різних гормонів, вітамінів та жовчних кислот. Метою роботи було звернути увагу на нормальні та патологічні показники холестеролу в організмі, причини і наслідки. Холестерол – важливий структурний елемент крові кожного живого організму. Без нього не можливо утворення жовчі, вітамін D та інших гормонів. Проте не можливо переоцінити небезпеку, яку становить підвищений рівень холестеролу, адже він може призвести до проблем зі здоров’ям та утворення тромбів. U tvaryn kholesterol vidihraie vazhlyvu rol v bahatokh fiziolohichnykh protsesakh, vin ye skladovoiu chastynoiu klitynnykh membran. Krim toho, kholesterol vykorystovuietsia dlia syntezu riznykh hormoniv, vitaminiv ta zhovchnykh kyslot. Metoiu roboty bulo zvernuty uvahu na normalni ta patolohichni pokaznyky kholesterolu v orhanizmi, prychyny i naslidky. Kholesterol – vazhlyvyi strukturnyi element krovi kozhnoho zhyvoho orhanizmu. Bez noho ne mozhlyvo utvorennia zhovchi, vitamin D ta inshykh hormoniv. Prote ne mozhlyvo pereotsinyty nebezpeku, yaku stanovyt pidvyshchenyi riven kholesterolu, adzhe vin mozhe pryzvesty do problem zi zdoroviam ta utvorennia trombiv.
Znachennia ta obmin kholesterolu
Яновська Оксана Віталіївна https://orcid.org/0000-0003-1872-283Х
Keywords: холестерол; kholesterol; показники холестеролу; pokaznyky kholesterolu; рівень холестеролу; riven kholesterolu