Особливості обліку списання запасів - Гаркуша, О.; Harkusha, O. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Запаси займають особливе головне місце серед всіх витрат. Вміння правильно здійснювати управління виробничими витратами дає змогу здійснювати їх точний облік. Запаси на підприємстві це ті матеріали, які швидко доводиться списувати, так як їх придатність на підприємстві швидко закінчується. Крім їх використання, запаси можуть вибувати у зв’язку з продажем, безоплатною передачею, поверненням назад постачальнику або внесенням до статутного капіталу іншого підприємства. Zapasy zaimaiut osoblyve holovne mistse sered vsikh vytrat. Vminnia pravylno zdiisniuvaty upravlinnia vyrobnychymy vytratamy daie zmohu zdiisniuvaty yikh tochnyi oblik. Zapasy na pidpryiemstvi tse ti materialy, yaki shvydko dovodytsia spysuvaty, tak yak yikh prydatnist na pidpryiemstvi shvydko zakinchuietsia. Krim yikh vykorystannia, zapasy mozhut vybuvaty u zviazku z prodazhem, bezoplatnoiu peredacheiu, povernenniam nazad postachalnyku abo vnesenniam do statutnoho kapitalu inshoho pidpryiemstva.
Osoblyvosti obliku spysannia zapasiv
Keywords: підприємство; pidpryiemstvo; запаси; zapasy; особливості обліку; osoblyvosti obliku; списання; spysannia