Особливості застосування ІТ в агрономії - Шрамко, Інна Іванівна; Shramko, Inna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Застосування сучасних інформаційних технологій дозволяє підвищити продуктивність праці та вирішити велику кількість завдань в процесі керування агропромисловим виробництвом. Саме інформаційні технології дозволяють зберігати та обробляти величезну кількість даних, проводити їх аналіз та на основі отриманих результатів, пропонувати вирішення завдань, які б мінімізували витрати та максимізували прибутки аграрних підприємств. Використання інформаційних технологій дозволить суттєво покращити систему інформаційного забезпечення агропромислового комплексу України, що супроводжуватиметься підвищенням конкурентоспроможності вітчизняного аграрного виробництва. Zastosuvannia suchasnykh informatsiinykh tekhnolohii dozvoliaie pidvyshchyty produktyvnist pratsi ta vyrishyty velyku kilkist zavdan v protsesi keruvannia ahropromyslovym vyrobnytstvom. Same informatsiini tekhnolohii dozvoliaiut zberihaty ta obrobliaty velycheznu kilkist danykh, provodyty yikh analiz ta na osnovi otrymanykh rezultativ, proponuvaty vyrishennia zavdan, yaki b minimizuvaly vytraty ta maksymizuvaly prybutky ahrarnykh pidpryiemstv. Vykorystannia informatsiinykh tekhnolohii dozvolyt suttievo pokrashchyty systemu informatsiinoho zabezpechennia ahropromyslovoho kompleksu Ukrainy, shcho suprovodzhuvatymetsia pidvyshchenniam konkurentospromozhnosti vitchyznianoho ahrarnoho vyrobnytstva.
Osoblyvosti zastosuvannia IT v ahronomii
Keywords: інформаційні технології; informatsiini tekhnolohii; агрономія; ahronomiia; конкурентоспроможність; konkurentospromozhnist