Удосконалення механізації захисту рослин з розробкою розпилюючого пристрою обприскувача ОП-2000 - Больбот, Сергій Вікторович; Bolbot, Serhii Viktorovych (Дніпровський ДАЕУ, 2024)
Дипломний проект присвячено обґрунтуванню та розробці розпилювача для внесення робочих розчинів пестицидів до обприскувача ОП-2000. Розділи пояснювальної записки містять аналіз існуючих методів та способів захисту рослин, фізико-механічні властивості робочих розчинів, агротехнічні вимоги, аналіз патентної літератури, аналіз технічних засобів та способів внесення пестицидів, обґрунтування схеми удосконалення розпилювача та його основних параметрів. Виконано необхідні технічні і технологічні розрахунки, розроблено заходи по охороні праці, обгрунтовано економічні показники проекту. Dyplomnyi proekt prysviacheno obgruntuvanniu ta rozrobtsi rozpyliuvacha dlia vnesennia robochykh rozchyniv pestytsydiv do obpryskuvacha OP-2000. Rozdily poiasniuvalnoi zapysky mistiat analiz isnuiuchykh metodiv ta sposobiv zakhystu roslyn, fizyko-mekhanichni vlastyvosti robochykh rozchyniv, ahrotekhnichni vymohy, analiz patentnoi literatury, analiz tekhnichnykh zasobiv ta sposobiv vnesennia pestytsydiv, obgruntuvannia skhemy udoskonalennia rozpyliuvacha ta yoho osnovnykh parametriv. Vykonano neobkhidni tekhnichni i tekhnolohichni rozrakhunky, rozrobleno zakhody po okhoroni pratsi, obhruntovano ekonomichni pokaznyky proektu.
Udoskonalennia mekhanizatsii zakhystu roslyn z rozrobkoiu rozpyliuiuchoho prystroiu obpryskuvacha OP-2000
Keywords: відсічний клапан; vidsichnyi klapan; дефлекторний розпилювач; deflektornyi rozpyliuvach; обприскувач; obpryskuvach; гербіциди; herbitsydy