Рух насіннєвої суміші по гвинтовій поверхні живильника віброфрикційного сепаратора - Алієв, Ельчин Бахтияр огли; Aliiev, Elchyn (ВНАУ, 2024)
Виконано фізико-математичне модулювання процесу руху насіннєвої суміші по обґрунтованій гвинтовій поверхні живильника віброфрикційного сепаратора. Визначена залежність сумарної площіперекриття розподілу компонентів по ширині гвинтової пластини від фракційного вмісту компонентів і швидкості подачі. Vykonano fizyko-matematychne moduliuvannia protsesu rukhu nasinnievoi sumishi po obgruntovanii hvyntovii poverkhni zhyvylnyka vibrofryktsiinoho separatora. Vyznachena zalezhnist sumarnoi ploshchiperekryttia rozpodilu komponentiv po shyryni hvyntovoi plastyny vid fraktsiinoho vmistu komponentiv i shvydkosti podachi.
Rukh nasinnievoi sumishi po hvyntovii poverkhni zhyvylnyka vibrofryktsiinoho separatora
Keywords: віброфрикційний сепаратор; vibrofryktsiinyi separator; насіннєва суміш; nasinnieva sumish; гвинтовий живильник; hvyntovyi zhyvylnyk; траєкторія руху; traiektoriia rukhu; швидкість подачі насіннєвого матеріалу; shvydkist podachi nasinnievoho materialu