Комп’ютерні технології у вівчарстві - Миколайчук, Людмила Петрівна; Mykolaichuk, L. P.; Mykolajchuk, L. P. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
В Україні у господарствах з розведення овець є актуальними дослідження, спрямовані на створення комп’ютерної системи, яка охоплює широкий спектр задач щодо автоматизації племінного обліку, оперативної обробки даних біометричними методами, визначення оптимальних параметрів добору та керування селекційними процесами галузі вівчарства. Інформаційну основу функціонування системи становить сукупність баз даних, до яких систематично вводиться інформація про: баранів, маток і молодняк; лабораторні обстеження вовни, каталог кращих тварин; формування стада, осіменіння, ягніння, відлучення, зважування; різноманітні довідки про господарство та його основні показники діяльності. V Ukraini u hospodarstvakh z rozvedennia ovets ye aktualnymy doslidzhennia, spriamovani na stvorennia kompiuternoi systemy, yaka okhopliuie shyrokyi spektr zadach shchodo avtomatyzatsii pleminnoho obliku, operatyvnoi obrobky danykh biometrychnymy metodamy, vyznachennia optymalnykh parametriv doboru ta keruvannia selektsiinymy protsesamy haluzi vivcharstva. Informatsiinu osnovu funktsionuvannia systemy stanovyt sukupnist baz danykh, do yakykh systematychno vvodytsia informatsiia pro: baraniv, matok i molodniak; laboratorni obstezhennia vovny, kataloh krashchykh tvaryn; formuvannia stada, osimeninnia, yahninnia, vidluchennia, zvazhuvannia; riznomanitni dovidky pro hospodarstvo ta yoho osnovni pokaznyky diialnosti.
Kompiuterni tekhnolohii u vivcharstvi
Keywords: вівчарство; vivcharstvo; комп’ютерні технології; kompiuterni tekhnolohii; бази даних; bazy danykh