Вплив способів основного обробітку ґрунту на врожайність соняшника в умовах фермерського господарства «Фенікс Агро» Синельниківського району Дніпропетровської області - Сергієнко, Олег Вікторович; Serhiienko, Oleh Viktorovych (Дніпровський державний аграрно–економічний університет, 2024)
Модернізація сільського господарства, орієнтована на інновації, базується на управлінні агроценозом через систему сівозмін, обробку ґрунту, добрив та захисту рослин. Важливо враховувати принципи ресурсозбереження та використання енергії для створення стійких систем виробництва продукції рослинництва. Modernizatsiia silskoho hospodarstva, oriientovana na innovatsii, bazuietsia na upravlinni ahrotsenozom cherez systemu sivozmin, obrobku gruntu, dobryv ta zakhystu roslyn. Vazhlyvo vrakhovuvaty pryntsypy resursozberezhennia ta vykorystannia enerhii dlia stvorennia stiikykh system vyrobnytstva produktsii roslynnytstva.
Optymizatsiia zakhystu soniashnyku vid kompleksu nazemnykh i gruntovykh shkidnykiv v umovakh selianskoho (fermerskoho) hospodarstva «Lotos» Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti.
Keywords: обробіток грунту; obrobitok hruntu; гібрид; hibryd; соняшник; soniashnyk; врожайність; vrozhainist; економічна ефективність; ekonomichna efektyvnist