Удосконалення управління платоспроможністю сільськогосподарського підприємства - Гамага, Денис Олегович; Hamaha, Denys (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єктом дослідження є платоспроможність АВ ТОВ «Агроцентр К». Предметом дослідження є методологічний набір інструментів, призначений для визначення та аналізу платоспроможності с.-г. підприємства. Метою кваліфікаційної роботи є створення теоретико-методологічного підходу для покращення управлянням платоспроможністю сільськогосподарського підприємства. Методи дослідження: для вирішення завдань кваліфікаційного дослідження були використані різні методи, включаючи методи математичного моделювання, статистичні підходи, такі як кореляційний аналіз, факторний аналіз, а також методи фінансово-економічного аналізу, такі як графічне представлення та експертні оцінки. Obiektom doslidzhennia ye platospromozhnist AV TOV «Ahrotsentr K». Predmetom doslidzhennia ye metodolohichnyi nabir instrumentiv, pryznachenyi dlia vyznachennia ta analizu platospromozhnosti s.-h. pidpryiemstva. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye stvorennia teoretyko-metodolohichnoho pidkhodu dlia pokrashchennia upravlianniam platospromozhnistiu silskohospodarskoho pidpryiemstva. Metody doslidzhennia: dlia vyrishennia zavdan kvalifikatsiinoho doslidzhennia buly vykorystani rizni metody, vkliuchaiuchy metody matematychnoho modeliuvannia, statystychni pidkhody, taki yak koreliatsiinyi analiz, faktornyi analiz, a takozh metody finansovo-ekonomichnoho analizu, taki yak hrafichne predstavlennia ta ekspertni otsinky.
Udoskonalennia upravlinnia platospromozhnistiu silskohospodarskoho pidpryiemstva
Keywords: платоспроможність; solvency; активи; assets; пасиви; liabilities; ліквідність; liquidity; прибутковість; profitability; стійкість фінансів; financial stability