Деякі проблеми, тенденції, cтан та перспективи інженерної освіти в Україні - Дем’яненко, Анатолій; Demianenko, Anatolii; Гурідова, Вікторія; Huridova, Viktoriia (Центральноукраїнський державний університет імені Володимира Винниченка, 2022)
Обговорюється питання про сучасний стан вищої інженерної освіти в Україні. Привертається увага до тенденцій, які проглядаються останнім часом у вищій інженерній, у тому числі і аграрній освіті, суттєвого зниження рівня фундаментальної підготовки, у противагу до країн Європи. Наголос робиться на необхідності збереження фундаментальних основ інженерної освіти, під час яких закладається фундамент, формується базис майбутнього інженера будь - якого фаху. Obhovoriuietsia pytannia pro suchasnyi stan vyshchoi inzhenernoi osvity v Ukraini. Pryvertaietsia uvaha do tendentsii, yaki prohliadaiutsia ostannim chasom u vyshchii inzhenernii, u tomu chysli i ahrarnii osviti, suttievoho znyzhennia rivnia fundamentalnoi pidhotovky, u protyvahu do krain Yevropy. Naholos robytsia na neobkhidnosti zberezhennia fundamentalnykh osnov inzhenernoi osvity, pid chas yakykh zakladaietsia fundament, formuietsia bazys maibutnoho inzhenera bud - yakoho fakhu.
Deiaki problemy, tendentsii, ctan ta perspektyvy inzhenernoi osvity v Ukraini
Keywords: інженерна освіта в Україні; inzhenerna osvita v Ukraini; перспективи інженерної освіти в Україні; perspektyvy inzhenernoi osvity v Ukraini; аграрна освіта в Україні; ahrarna osvita v Ukraini; тенденції та традиції української освіти; tendentsii ta tradytsii ukrainskoi osvity; вітчизняна система вищої освіти; vitchyzniana systema vyshchoi osvity