Лісівничо-таксаційний аналіз лісів Дніпропетровської області - Грицан, Юрій Іванович; Hrytsan, Yu.; Ситник, Світлана Анатоліївна; Sytnyk, Svitlana; Ловинська, Вікторія Миколаївна; Lovynska, Viktoriia (Дніпровський ДАЕУ, 2021)
Загальна площа лісового фонду Дніпропетровської області становить 198,6 тис. га, у тому числі підпорядковано Дніпропетровському обласному управлінню лісового та мисливського господарства (ДОУЛМГ) – 90,8 тис. га, що становить 45,7% площі лісів області. Вкриті лісовою рослинністю ділянки займають площу 65,7 тис. га, або 72,4% від загальної площі ДОУЛМГ, з яких лісові культури – 57,3%, насадження природного походження – 15,0%, лісові розсадники і плантації – 0,6%. Zahalna ploshcha lisovoho fondu Dnipropetrovskoi oblasti stanovyt 198,6 tys. ha, u tomu chysli pidporiadkovano Dnipropetrovskomu oblasnomu upravlinniu lisovoho ta myslyvskoho hospodarstva (DOULMH) – 90,8 tys. ha, shcho stanovyt 45,7% ploshchi lisiv oblasti. Vkryti lisovoiu roslynnistiu dilianky zaimaiut ploshchu 65,7 tys. ha, abo 72,4% vid zahalnoi ploshchi DOULMH, z yakykh lisovi kultury – 57,3%, nasadzhennia pryrodnoho pokhodzhennia – 15,0%, lisovi rozsadnyky i plantatsii – 0,6%.
Lisivnycho-taksatsiinyi analiz lisiv Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: лісове господарство; lisove hospodarstvo; Дніпропетровська область; Dnipropetrovska oblast; площа лісового фонду; ploshcha lisovoho fondu