Функціональний стан генеративного потомства Aesculus hippocastanum L. в умовах м. Дніпро - Довгун, Анна Михайлівна; Dovgun, Anna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Проведені порівняльні дослідження морфометричних і метаболічних показників насіння Aesculus hippocastanum L. різних за чутливістю до умов міського середовища як у процесі його формування, так і проростання в умовах міста Дніпро. Розраховано вагу насіння, визначено вміст запасного білку та активність пероксидази в сім’ядолях насіння гіркокаштану звичайного в процесі його формування і проростання. Provedeni porivnyalʹni doslidzhennya morfometrychnykh i metabolichnykh pokaznykiv nasinnya Aesculus hippocastanum L. riznykh za chutlyvistyu do umov misʹkoho seredovyshcha yak u protsesi yoho formuvannya, tak i prorostannya v umovakh mista Dnipro. Rozrakhovano vahu nasinnya, vyznacheno vmist zapasnoho bilku ta aktyvnistʹ peroksydazy v simʺyadolyakh nasinnya hirkokashtanu zvychaynoho v protsesi yoho formuvannya i prorostannya.
Funktsionalʹnyy stan heneratyvnoho potomstva Aesculus hippocastanum L. v umovakh m. Dnipro
Keywords: Aesculus hippocastanum L.; Aesculus hippocastanum L.; насіння; seeds; запасні білки; spare proteins; пероксидаза; peroxidase; важкі метали; heavy metals