Біотехнології в рослинництві - Ярчук, Ігор Іванович; Yarchuk, Igor (Дніпровський ДАЕУ, 2021)
Біотехнологія – це область прикладної біології, що розробляє основи нових виробничих процесів, які базуються на використанні біосинтетичного потенціалу мікроорганізмів, рослинних і тваринних клітин, що культивуються на штучних живильних середовищах, ізольованих протопластів, клітинних органоїдов (наприклад, хлоропластів), біологічно активних молекул (ферментів, хлорофілу, бактеріородопсину тощо). Biotekhnolohiia – tse oblast prykladnoi biolohii, shcho rozrobliaie osnovy novykh vyrobnychykh protsesiv, yaki bazuiutsia na vykorystanni biosyntetychnoho potentsialu mikroorhanizmiv, roslynnykh i tvarynnykh klityn, shcho kultyvuiutsia na shtuchnykh zhyvylnykh seredovyshchakh, izolovanykh protoplastiv, klitynnykh orhanoidov (napryklad, khloroplastiv), biolohichno aktyvnykh molekul (fermentiv, khlorofilu, bakteriorodopsynu toshcho).
Biotekhnolohii v roslynnytstvi
Keywords: методи генної інженерії; metody hennoi inzhenerii; біотехнологія; biotekhnolohiia; рослинництво; roslynnytstvo