Формування сучасної моделі управління комунальним підприємством в системі місцевого самоврядування - Фісак, Владислав Євгенійович; Fisak, Vladyslav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Метою роботи є теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо формування сучасної, адаптивної моделі управління комунальними підприємствами в системі місцевого самоврядування (на прикладі взаємодії з Дніпровською районною військовою адміністрацією). Об’єкт дослідження: процеси забезпечення функціонування та розвитку комунальних підприємств у системі місцевого самоврядування в умовах воєнного стану. Предмет дослідження: механізми та інструменти формування сучасної моделі управління комунальним підприємством Дніпровського району за координації районної військової адміністрації. Metoiu roboty ye teoretychne obgruntuvannia ta rozrobka praktychnykh rekomendatsii shchodo formuvannia suchasnoi, adaptyvnoi modeli upravlinnia komunalnymy pidpryiemstvamy v systemi mistsevoho samovriaduvannia (na prykladi vzaiemodii z Dniprovskoiu raionnoiu viiskovoiu administratsiieiu). Obiekt doslidzhennia: protsesy zabezpechennia funktsionuvannia ta rozvytku komunalnykh pidpryiemstv u systemi mistsevoho samovriaduvannia v umovakh voiennoho stanu. Predmet doslidzhennia: mekhanizmy ta instrumenty formuvannia suchasnoi modeli upravlinnia komunalnym pidpryiemstvom Dniprovskoho raionu za koordynatsii raionnoi viiskovoi administratsii.
Formuvannia suchasnoi modeli upravlinnia komunalnym pidpryiemstvom v systemi mistsevoho samovriaduvannia
Keywords: публічне управління; public administration; комунальні підприємства; communal enterprises; воєнний стан; martial law; районна військова адміністрація; district military administration; місцеве самоврядування; local self-government; життєстійкість; resilience; кластерна модель; cluster model