Напрями удосконалення діяльності депутата місцевої ради як представника інтересів територіальної громади - Сичова, Маріна Олексіївна; Sychova, Marina; Расков, М.; Raskov, M. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
На сучасному етапі дуже важливим є існування інституту відповідальності виборних посадових осіб місцевого самоврядування. Це досягається кількома способами: періодичністю виборчого процесу, контролем самих виборців, дотриманням обмежень у здійсненні повноважень депутата місцевої ради. Передумовою виникнення та існування демократичної держави є необхідність довіри населення та громадських організацій до державних органів та органів місцевого самоврядування, до представників рад усіх рівнів. Na suchasnomu etapi duzhe vazhlyvym ye isnuvannia instytutu vidpovidalnosti vybornykh posadovykh osib mistsevoho samovriaduvannia. Tse dosiahaietsia kilkoma sposobamy: periodychnistiu vyborchoho protsesu, kontrolem samykh vybortsiv, dotrymanniam obmezhen u zdiisnenni povnovazhen deputata mistsevoi rady. Peredumovoiu vynyknennia ta isnuvannia demokratychnoi derzhavy ye neobkhidnist doviry naselennia ta hromadskykh orhanizatsii do derzhavnykh orhaniv ta orhaniv mistsevoho samovriaduvannia, do predstavnykiv rad usikh rivniv.
Napriamy udoskonalennia diialnosti deputata mistsevoi rady yak predstavnyka interesiv terytorialnoi hromady
Keywords: депутат місцевої ради; deputat mistsevoi rady; представник інтересів територіальної громади; predstavnyk interesiv terytorialnoi hromady