Напрями реформування пенсійної системи в Україні - Охват, Артем Станіславович; Okhvat, Artem (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Магістерська робота присвячена дослідженню реформування пенсійної системи та визначенню напрямів її подальшого розвитку в Україні. У магістерській роботі: досліджено історичні передумови утворення Пенсійного фонду України; розкрито особливості забезпечення соціальних прав людини в Україні; узагальнено міжнародний досвід реформування пенсійної системи; розкрито особливості пенсійної системи в Україні та основні кроки щодо її реформування. Особливу увагу приділено аналізу змін в організації діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області. На основі результатів дослідження окреслено аспекти подальшого розвитку української пенсійної системи. Практичне значення одержаних результатів полягає в можливості врахування висновків дослідження в діяльності Головного управління Пенсійного фонду України щодо запровадження змін в системі пенсійного забезпечення. Результати дослідження можуть бути використані в практичній діяльності служб управління персоналом в органах державної влади (обласній державні адміністрації). Mahisterska robota prysviachena doslidzhenniu reformuvannia pensiinoi systemy ta vyznachenniu napriamiv yii podalshoho rozvytku v Ukraini. U mahisterskii roboti: doslidzheno istorychni peredumovy utvorennia Pensiinoho fondu Ukrainy; rozkryto osoblyvosti zabezpechennia sotsialnykh prav liudyny v Ukraini; uzahalneno mizhnarodnyi dosvid reformuvannia pensiinoi systemy; rozkryto osoblyvosti pensiinoi systemy v Ukraini ta osnovni kroky shchodo yii reformuvannia. Osoblyvu uvahu prydileno analizu zmin v orhanizatsii diialnosti Holovnoho upravlinnia Pensiinoho fondu Ukrainy v Dnipropetrovskii oblasti. Na osnovi rezultativ doslidzhennia okresleno aspekty podalshoho rozvytku ukrainskoi pensiinoi systemy. Praktychne znachennia oderzhanykh rezultativ poliahaie v mozhlyvosti vrakhuvannia vysnovkiv doslidzhennia v diialnosti Holovnoho upravlinnia Pensiinoho fondu Ukrainy shchodo zaprovadzhennia zmin v systemi pensiinoho zabezpechennia. Rezultaty doslidzhennia mozhut buty vykorystani v praktychnii diialnosti sluzhb upravlinnia personalom v orhanakh derzhavnoi vlady (oblasnii derzhavni administratsii).
Napriamy reformuvannia pensiinoi systemy v Ukraini
Keywords: пенсійне забезпечення; pension provision; пенсійна система; pension system; пенсійне страхування; pension insurance; солідарна система пенсійного забезпечення; solidarity pension system; механізми здійснення пенсійної реформи; mechanisms of pension reform implementation