Маркетинг у часи економічної нестабільності: поведінка споживачів та ефективні стратегії адаптації - Кравець, Ольга Василівна; Kravets, Olha; Гречаник, Наталя Юріївна; Hrechanyk, Nataliia (My University, 2025)
Матеріал статті присвячено висвітленню змін у маркетингу під час нестабільності, які пов’язані зі зміною поведінки споживачів, що стають більш обережними у своїх покупках. Встановлено, що в умовах зниження платоспроможності, споживачі обирають лише необхідні товари, що впливає на зміщення споживацького попиту. Проте, саме в умовах кризи, спостерігається зростання інтересу до специфічних товарів, які можуть виявитися невід’ємними в нових реаліях. Встановлено, що дана тенденція вимагає від компаній гнучкості у диверсифікації продуктових ліній та використання омніканального підходу в ритейлі для забезпечення широкого доступу до своїх товарів та послуг. Запропонований комплексний підхід . що відкриває нові можливості для компаній не лише зберігати своє місце на ринку під час криз, але й сприяти стабільності і благополуччю в суспільстві. The material of the article The article is devoted to highlighting changes in marketing during instability, which are associated with changes in consumer behavior, who become more cautious in their purchases. It has been established that in conditions of reduced solvency, consumers choose only the necessary goods, which affects the shift in consumer demand. However, it is in conditions of crisis that there is an increase in interest in specific goods, which may be indispensable in new realities. It has been established that this trend requires companies to be flexible in diversifying product lines and using an omnichannel approach in retail to ensure wide access to their goods and services. A comprehensive approach is proposed. which opens up new opportunities for companies not only to maintain their place in the market during crises, but also to contribute to stability and well-being in society.
Marketing in Times of Economic Instability: Consumer Behavior and Effective Adaptation Strategies
Keywords: маркетинг; marketing; економічна нестабільність; economic instability; споживча поведінка; consumer behavior; адаптація; adaptation; омніканальність; omnichannel approach