Управління сталим розвитком підприємства - Сергун, Оксана Сергіївна; Serhun, Oksana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідити ефективність та стан управління сталим розвитком підприємства, та розробити дії щодо подальшого удосконалення управління сталим розвитком даного аграрного підприємства. У відповідності до поставленої мети, в кваліфікаційній роботі були поставлені та вирішені наступні завдання: - Дослідити можливість збереження малих фермерських господарств та диверсифікацію сільської діяльності як елементи стратегії сталого розвитку регіону; - Визначити підходи до розробки стратегії сталого розвитку регіону; - Охарактеризувати економічний потенціал ФГ «Ялинівське 2007»; - Визначити стан використання господарством його земельних ресурсів; - Проаналізувати результати використання ФГ «Ялинівське 2007» інших виробничих ресурсів; - Провести оцінку ефективності виробничої діяльності підприємства; - Вивчити фактори підвищення аграрної стійкості; - Розробити заходи по впровадженню стратегії сталого розвитку ФГ «Ялинівське 2007». Об’єктом дослідження є управління сталим розвитком підприємства в сучасних умовах (в умовах повномасштабної агресії з боку РФ). Предметом дослідження є сукупність теоретичних пошуків та практичних дій до управління впровадженням і реалізацією стратегії сталим розвитком ФГ «Ялинівське 2007». Теоретико-методологічною основою кваліфікаційної роботи є системний підхід до вивчення економічних процесів і явищ. У процесі дослідження використовувалися наступні методи дослідження: науково-технічні дослідження, емпіричного дослідження, теоретичного дослідження, загальнонаукові методи, управління проектами, методи наукового пошуку. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye doslidyty efektyvnist ta stan upravlinnia stalym rozvytkom pidpryiemstva, ta rozrobyty dii shchodo podalshoho udoskonalennia upravlinnia stalym rozvytkom danoho ahrarnoho pidpryiemstva. U vidpovidnosti do postavlenoi mety, v kvalifikatsiinii roboti buly postavleni ta vyrisheni nastupni zavdannia: - Doslidyty mozhlyvist zberezhennia malykh fermerskykh hospodarstv ta dyversyfikatsiiu silskoi diialnosti yak elementy stratehii staloho rozvytku rehionu; - Vyznachyty pidkhody do rozrobky stratehii staloho rozvytku rehionu; - Okharakteryzuvaty ekonomichnyi potentsial FH «Ialynivske 2007»; - Vyznachyty stan vykorystannia hospodarstvom yoho zemelnykh resursiv; - Proanalizuvaty rezultaty vykorystannia FH «Ialynivske 2007» inshykh vyrobnychykh resursiv; - Provesty otsinku efektyvnosti vyrobnychoi diialnosti pidpryiemstva; - Vyvchyty faktory pidvyshchennia ahrarnoi stiikosti; - Rozrobyty zakhody po vprovadzhenniu stratehii staloho rozvytku FH «Ialynivske 2007». Obiektom doslidzhennia ye upravlinnia stalym rozvytkom pidpryiemstva v suchasnykh umovakh (v umovakh povnomasshtabnoi ahresii z boku RF). Predmetom doslidzhennia ye sukupnist teoretychnykh poshukiv ta praktychnykh dii do upravlinnia vprovadzhenniam i realizatsiieiu stratehii stalym rozvytkom FH «Ialynivske 2007». Teoretyko-metodolohichnoiu osnovoiu kvalifikatsiinoi roboty ye systemnyi pidkhid do vyvchennia ekonomichnykh protsesiv i yavyshch. U protsesi doslidzhennia vykorystovuvalysia nastupni metody doslidzhennia: naukovo-tekhnichni doslidzhennia, empirychnoho doslidzhennia, teoretychnoho doslidzhennia, zahalnonaukovi metody, upravlinnia proektamy, metody naukovoho poshuku.
Upravlinnia stalym rozvytkom pidpryiemstva
Keywords: підприємство; pidpryiemstvo; сталий розвиток; stalyi rozvytok; управління; upravlinnia