Оцінка якості зрошувальної води магістрального каналу МК-1 Кільченської зрошувальної системи - Льовкіна, А.С.; Lovkina, Anastasiia; Орлінська, О.В.; Orlinska, Olha; Максимова, Н.М.; Maksimova, Nataliia (My University, 2020)
Результати аналітичних досліджень підкреслюють актуальність моніторингу не лише за еколого-меліоративним станом земель сільськогосподарського призначення, але й територій, прилеглих до магістрального каналу МК-1, фільтраційні втрати з якого можуть призвести до вторинного засолення ґрунтів і, як наслідок, зміни природного рослинного покриву тощо. The results of analytical research emphasize the urgency of monitoring not only the ecological and reclamation condition of agricultural lands, but also areas adjacent to the main canal MK-1, filtration losses from which can lead to secondary salinization of soils and, consequently, changes in natural vegetation and more.
Quality assessment of irrigation water of the main canal MK-1 of the Kilchen irrigation system
Keywords: якість зрошувальної води; irrigation water quality; підтоплення; flooding; ґрунтові води; groundwater; сільськогосподарські землі; agricultural lands; сільські населені пункти; rural settlements