Обґрунтування технології виробництва хліба із пророслого зерна пшениці з метою його збагачення біологічно активними речовинами - Суворов, Руслан Васильович; Suvorov, Ruslan (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Мета досліджень базується на розробці і обґрунтування і науково-практичних рекомендацій щодо організації технологічного процесу приготування хліба з пророслого зерна пшениці. Об’єкт дослідження – технологічний процес виробництва хліба із пророслого зерна пшениці з поліпшеними фізико-хімічними показниками. Предмет дослідження – взаємозв’язок технологічних процесів прискореного пророщення зерна та з якісними показниками готового продукту. Meta doslidzhen bazuietsia na rozrobtsi i obgruntuvannia i naukovo-praktychnykh rekomendatsii shchodo orhanizatsii tekhnolohichnoho protsesu pryhotuvannia khliba z prorosloho zerna pshenytsi. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohichnyi protses vyrobnytstva khliba iz prorosloho zerna pshenytsi z polipshenymy fizyko-khimichnymy pokaznykamy. Predmet doslidzhennia – vzaiemozviazok tekhnolohichnykh protsesiv pryskorenoho proroshchennia zerna ta z yakisnymy pokaznykamy hotovoho produktu.
Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva khliba iz prorosloho zerna pshenytsi z metoiu yoho zbahachennia biolohichno aktyvnymy rechovynamy
Keywords: хліб; khlib; пшениця; pshenytsia; пророщення; proroshchennia; харчові волокна; kharchovi volokna; харчова цінність; kharchova tsinnist; дослідження; doslidzhennia; обробка; obrobka; показники якості; pokaznyky yakosti