Екологічне обґрунтування ботанічного заказника місцевого значення «Балка Зміїна» у Дніпровському районі Дніпропетровської області - Надточа, Валентина Вікторівна; Nadtocha, Valentyna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Мета роботи - вивчення ступеню збереженності екосистем, їх рівня біорізноманіття, рарететної складової, територіального розміщення, для обґрунтування режиму заповідання й просторових меж проектованого об’єкту природно-заповідного фонду. Meta roboty - vyvchennia stupeniu zberezhennosti ekosystem, yikh rivnia bioriznomanittia, raretetnoi skladovoi, terytorialnoho rozmishchennia, dlia obgruntuvannia rezhymu zapovidannia y prostorovykh mezh proektovanoho obiektu pryrodno-zapovidnoho fondu.
Ekolohichne obhruntuvannia botanichnoho zakaznyka mistsevoho znachennia «Balka Zmiina» u Dniprovskomu raioni Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: заказник; zakaznyk; ландшафти; landshafty; мала річка; mala richka; балкова система; balkova systema; ставок; stavok; флора; flora; фауна; fauna; Червона книга України; Chervona knyha Ukrainy; екосистема; ekosystema; антропогенний вплив; antropohennyi vplyv; гемеробія; hemerobiia