Удосконалення елементів технології вирощування гороху в товаристві з обмеженою відповідальністю «Агрополюс-Дніпро» Дніпровського району Дніпропетровської області - Педченко, Сергій Сергійович; Pedchenko, Serhii (Дніпровський ДАЕУ, 2023)
В результаті проведеної роботи встановлений позитивний влив припосівного внесення мінерального добрива за використання технології прямого посіву на ріст розвиток та урожайність сучасного високоінтенсивного сорту гороху Грегор. Найкращій економічний ефект також забезпечив варіант з застосуванням припосівного добрива при традиційній (рекомендованій) технології вирощування гороху. Проведений економічний аналіз результатів досліджень, відзначено варіанти, що забезпечили найвищі рівні умовно-чистого прибутку, рентабельності та окупності витрат. V rezultati provedenoi roboty vstanovlenyi pozytyvnyi vlyv pryposivnoho vnesennia mineralnoho dobryva za vykorystannia tekhnolohii priamoho posivu na rist rozvytok ta urozhainist suchasnoho vysokointensyvnoho sortu horokhu Hrehor. Naikrashchii ekonomichnyi efekt takozh zabezpechyv variant z zastosuvanniam pryposivnoho dobryva pry tradytsiinii (rekomendovanii) tekhnolohii vyroshchuvannia horokhu. Provedenyi ekonomichnyi analiz rezultativ doslidzhen, vidznacheno varianty, shcho zabezpechyly naivyshchi rivni umovno-chystoho prybutku, rentabelnosti ta okupnosti vytrat.
Udoskonalennia elementiv tekhnolohii vyroshchuvannia horokhu v tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Ahropolius-Dnipro» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: горох; horokh; сорт; sort; агротехніка; ahrotekhnika; удобрення; udobrennia; обробіток ґрунту; obrobitok gruntu; фотосинтетичний потенціал; fotosyntetychnyi potentsial; вміст білка; vmist bilka; урожайність; urozhainist