Основи формування системи технічного сервісу агрегатів гідравлічних систем мобільних машин сільськогосподарського призначення - Сергієнко, Артур Валерійович; Serhiienko, Artur (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Робота включає в себе шість розділів. В першому розділі розглянуто конструктивні особливості гідравлічних систем, причини відмов гідравлічних агрегатів та напрямки підтримки та відновлення їх ресурсу і обґрунтовано задачі досліджень. В другому розділі розглядаються теоретичні питання з визначення ремонтної технологічності гідравлічних агрегатів, способів їх діагностування та методика розрахунку періодичності технічного обслуговування. В третьому розділі наводиться програма і методики експериментальних досліджень з формування адаптованої класифікації несправностей гідравлічних агрегатів сільськогосподарської техніки та методики визначення технічного стану гідроагрегатів за градієнтом тиску.В четвертому розділі представлені результати визначення технічного стану гідроагрегатів за градієнтом тиску в нагнітаючій магістралі. В п’ятому розділі розглянуто питання з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. В шостому розділі представлені техніко-економічні розрахунки з ефективності реалізації запропонованих заходів. Robota vkliuchaie v sebe shist rozdiliv. V pershomu rozdili rozghlianuto konstruktyvni osoblyvosti hidravlichnykh system, prychyny vidmov hidravlichnykh ahrehativ ta napriamky pidtrymky ta vidnovlennia yikh resursu i obgruntovano zadachi doslidzhen. V druhomu rozdili rozghliadaiutsia teoretychni pytannia z vyznachennia remontnoi tekhnolohichnosti hidravlichnykh ahrehativ, sposobiv yikh diahnostuvannia ta metodyka rozrakhunku periodychnosti tekhnichnoho obsluhovuvannia. V tretomu rozdili navodytsia prohrama i metodyky eksperymentalnykh doslidzhen z formuvannia adaptovanoi klasyfikatsii nespravnostei hidravlichnykh ahrehativ silskohospodarskoi tekhniky ta metodyky vyznachennia tekhnichnoho stanu hidroahrehativ za hradiientom tysku.V chetvertomu rozdili predstavleni rezultaty vyznachennia tekhnichnoho stanu hidroahrehativ za hradiientom tysku v nahnitaiuchii mahistrali. V piatomu rozdili rozghlianuto pytannia z okhorony pratsi ta bezpeky v nadzvychainykh sytuatsiiakh. V shostomu rozdili predstavleni tekhniko-ekonomichni rozrakhunky z efektyvnosti realizatsii zaproponovanykh zakhodiv.
Osnovy formuvannia systemy tekhnichnoho servisu ahrehativ hidravlichnykh system mobilnykh mashyn silskohospodarskoho pryznachennia
Keywords: гідравлічна система; hidravlichna systema; гідравлічні агрегати; hidravlichni ahrehaty; ремонтна технологічність; remontna tekhnolohichnist; технічне обслуговування; tekhnichne obsluhovuvannia; діагностування; diahnostuvannia; сервісний підрозділ; servisnyi pidrozdil; сільськогосподарські машини; silskohospodarski mashyny