Обґрунтування конструктивно-технологічних параметрів дискового сошника сівалки - Іщенко, Анатолій Григорович; Ishchenko, Anatolii Hryhorovych (Дніпровський ДАЕУ, 2023)
У вступі міститься обґрунтування актуальності теми дипломної роботи, відображено її мета та задачі, наведено методи досліджень. Проведено аналіз конструкцій технічних засобів для сівби просапних культур. У другому розділі проведено аналітичне обґрунтування конструктивно-режимних параметрів сошника сівалки. Представлено методику досліджень сошника сівалки. Проведено результати досліджень щодо визначення тягової сили сошника сівалки. Представлені результати досліджень щодо визначення сили різання сошника сівалки. Наведені основні положення охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях при обслуговувані сівалок. Проведена техніко-економічна оцінка розробки. Сформовані висновки і наведено перелік використаної літератури. U vstupi mistytsia obgruntuvannia aktualnosti temy dyplomnoi roboty, vidobrazheno yii meta ta zadachi, navedeno metody doslidzhen. Provedeno analiz konstruktsii tekhnichnykh zasobiv dlia sivby prosapnykh kultur. U druhomu rozdili provedeno analitychne obgruntuvannia konstruktyvno-rezhymnykh parametriv soshnyka sivalky. Predstavleno metodyku doslidzhen soshnyka sivalky. Provedeno rezultaty doslidzhen shchodo vyznachennia tiahovoi syly soshnyka sivalky. Predstavleni rezultaty doslidzhen shchodo vyznachennia syly rizannia soshnyka sivalky. Navedeni osnovni polozhennia okhorona pratsi ta bezpeka v nadzvychainykh sytuatsiiakh pry obsluhovuvani sivalok. Provedena tekhniko-ekonomichna otsinka rozrobky. Sformovani vysnovky i navedeno perelik vykorystanoi literatury.
Obgruntuvannia konstruktyvno-tekhnolohichnykh parametriv dyskovoho soshnyka sivalky
Keywords: ефективність; efektyvnist; сівалка; sivalka; сошник; soshnyk; конструкція; konstruktsiia; параметри; parametry; кут атаки; kut ataky; кут нахилу; kut nakhylu