Діагностика і лікування ідіопатичного циститу у кота - Семьонов, Олександр Володимирович; Semonov, Oleksandr; Semyonov, O. V.; Semyonov, A.; Semyonov, Aleksandr; Semionov, A.; Semionov, O. V.; Semonov, O.; Semonov, O. V.; Шкваря, Микола Миколайович; Shkvarya, Mikola; Shkvaria, M. M.; et al. (Білоцерківський НАУ, 2025)
Ідіопатичний цистит у котів є поширеною патологією нижніх сечових шляхів, характеризується рецидивуючим перебігом, схильністю до загострень під впливом стрес-факторів та інших провокуючих чинників, розвитком дизурії, гематурії, частими позивами до сечовипускання, поведінковими змінами у тварини. Idiopathic cystitis in cats is a common pathology of the lower urinary tract, characterized by a recurrent course, a tendency to exacerbations under the influence of stress factors and other provoking factors, the development of dysuria, hematuria, frequent urges to urinate, and behavioral changes in the animal.
Diagnosis and treatment of idiopathic cystitis in cats
Семьонов Олександр Володимирович https://orcid.org/0000-0002-8562-4108 Шкваря Микола Миколайович https://orcid.org/0000-0001-7279-3642 Тішкіна Наталія Миколаївна http://orcid.org/0000-0003-2662-5327
Keywords: комплексне лікування; complex treatment; коти; cats; ідіопатичний цистит; idiopathic cystitis; глікозаміноглікановий шар; glycosaminoglycan layer; уротелій; urothelium