Родові та післяродові ускладнення у корів голштинської породи в умовах в умовах ПрАТ «Агро-Союз» Синельниківського району Дніпропетровської області - Корейба, Людмила Володимирівна; Koreyba, Ludmila (Харківська державна зооветеринарна академія, 2014)
Установлено, що родові та післяродові ускладнення у корів в умовах молочно-товарної ферми ПрАТ «Агро-Союз» Синельниківського району Дніпропетровської області мають значне поширення і складають 22,9 % серед усього маточного поголів’я. Set that partum and postpartum complications for cows under ExAT “Agro-Union” Sinelnikovskiy district of Dnipropetrovskiy region area have considerable distribution and fold 22,9 among all population of utricle of cows.
Partum and postpartum complications for cows golshtinska breed under ExAT "Agro-Union" Sinelnikovskiy district of Dnipropetrovskiy region
Keywords: корови; cows; роди; partum; післяродовий період; postpartum; вестибуло-вагініт; vestibulovaginitis; ендометрит; endometritis; слабкі перейми і потуги; hypodynamia uteri; сухі роди; partus siccus; затримка посліду; retention placentae; субінволюція матки; subinvolutio uteri; парез; coma puerperal