Структура антибіотикорезистентності збудників ранових інфекцій дрібних тварин у Дніпропетровській області - Гринь, Я. І.; Grin, Ya. I. (Дніпровський ДАЕУ, 2022)
Метою роботи було визначення структура антибіотикорезистентності збудників ранових інфекцій дрібних тварин у Дніпропетровській області. В результаті досліджень визначити видову належність мікрофлори ранової поверхні у дрібних тварин. За бактеріологічного дослідження встановлено, що основними збудниками ранової інфекції тварин є: Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes та Pseudomonas aeruginosa, на частку яких припадає 94 % всіх культур. В роботі встановлено особливості перебігу перебігу з ранової інфекції та видовий склад збудників. Показано, що більшість (80-90 %) культур Staphylococcus aureus резистентна до левоміцетину, тетрацикліну та стрептоміцину. Під час досліджень використовували клінічний, мікроскопічний, бактеріологічний та статистичний методи. The aim of the study was to determine the structure of antibiotic resistance of pathogens of wound infections in small animals in the Dnipropetrovsk region. As a result of research to determine the species of the microflora of the wound surface in small animals. Bacteriological research has shown that the main causative agents of wound infection in animals are: Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes and Pseudomonas aeruginosa, which account for 94% of all cultures. The peculiarities of the course of wound infection and the species composition of pathogens are established in the work. It has been shown that the majority (80-90%) of Staphylococcus aureus cultures are resistant to chloramphenicol, tetracycline and streptomycin. Clinical, microscopic, bacteriological and statistical methods were used during the research.
Structure of antibiotic resistance of pathogens of wound infections of small animals in the Dnepropetrovsk region
Keywords: видовий склад; species composition; мікрофлора рани; wound microflora; антибіотикорезистентність мікроорганізмів; antibiotic resistance of microorganisms; перебіг інфекції; course of infection