Ефективність кореневого підживлення різних видів пеларгонії комплексними мінеральними добривами в умовах фермерського господарства «FLORECO» (Німечинна) - Доліжанська, Анастасія Андріївна; Dolizhanska, Anastasiia Andriivna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Вирощування пеларгонії в закритому грунті - вельми затребуване сьогоднішніми потребами споживачів, оскільки не лише в Німеччині, а й у всьому світі посилюється увага до оформлення квітами різних видів просторів як в міській так і у сільській місцевості – від балконів, клумб у парках до кімнат, зимових садів та оранжерей, вуличного насадження біля будівель – магазинів, літніх терас, майданчиків, кафе, бістро та ресторанів, територій промислових об’єктів, державних установ, приватних садиб. Квіти допомагають у проведенні благоустрою, озелененні територій, ландшафтному дизайні з композиціями різного виду та асортименту. І пеларгонії відводиться першочергове значення, оскільки вона серед інших декоративних рослин є красиво та довгоквітучою рослиною, що не потребує дуже вимогливого догляду. А її вирощування у закритому грунті дозволяє подовжити період насолодження її квітучим виглядом у зимовий період та період ранньої весни. Vyroshchuvannia pelarhonii v zakrytomu hrunti - velmy zatrebuvane sohodnishnimy potrebamy spozhyvachiv, oskilky ne lyshe v Nimechchyni, a y u vsomu sviti posyliuietsia uvaha do oformlennia kvitamy riznykh vydiv prostoriv yak v miskii tak i u silskii mistsevosti – vid balkoniv, klumb u parkakh do kimnat, zymovykh sadiv ta oranzherei, vulychnoho nasadzhennia bilia budivel – mahazyniv, litnikh teras, maidanchykiv, kafe, bistro ta restoraniv, terytorii promyslovykh obiektiv, derzhavnykh ustanov, pryvatnykh sadyb. Kvity dopomahaiut u provedenni blahoustroiu, ozelenenni terytorii, landshaftnomu dyzaini z kompozytsiiamy riznoho vydu ta asortymentu. I pelarhonii vidvodytsia pershocherhove znachennia, oskilky vona sered inshykh dekoratyvnykh roslyn ye krasyvo ta dovhokvituchoiu roslynoiu, shcho ne potrebuie duzhe vymohlyvoho dohliadu. A yii vyroshchuvannia u zakrytomu hrunti dozvoliaie podovzhyty period nasolodzhennia yii kvituchym vyhliadom u zymovyi period ta period rannoi vesny.
Efektyvnist korenevoho pidzhyvlennia riznykh vydiv pelarhonii kompleksnymy mineralnymy dobryvamy v umovakh fermerskoho hospodarstva «FLORECO» (Nimechynna)
Keywords: пеларгонія; pelarhoniia; закритий грунт; zakrytyi hrunt; мінеральні добрива; mineralni dobryva; квіти; kvity; квітковий бізнес; kvitkovyi biznes