Організація системи економічної безпеки аграрного підприємства та її удосконалення - Сергієнко, Валерій Петрович; Serhiienko, Valerii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єктом дослідження є процес організації системи економічної безпеки на підприємстві. Предметом дослідження є сукупність підходів, методів та інструментів організації економічної безпеки аграрного підприємства з метою її удосконалення. Метою дослідження є аналіз та вдосконалення організації системи економічної безпеки аграрного підприємства з метою забезпечення його стійкості, конкурентоспроможності та уникнення фінансових ризиків. Методи дослідження. Аналіз та синтез, абстрактнон-логічний, емпіричний, монографічнний, статистичнних групувань, логістичнинй, графічний, розрахунконво-конструктивний, прогнозуванння. Obiektom doslidzhennia ye protses orhanizatsii systemy ekonomichnoi bezpeky na pidpryiemstvi. Predmetom doslidzhennia ye sukupnist pidkhodiv, metodiv ta instrumentiv orhanizatsii ekonomichnoi bezpeky ahrarnoho pidpryiemstva z metoiu yii udoskonalennia. Metoiu doslidzhennia ye analiz ta vdoskonalennia orhanizatsii systemy ekonomichnoi bezpeky ahrarnoho pidpryiemstva z metoiu zabezpechennia yoho stiikosti, konkurentospromozhnosti ta unyknennia finansovykh ryzykiv. Metody doslidzhennia. Analiz ta syntez, abstraktnon-lohichnyi, empirychnyi, monohrafichnnyi, statystychnnykh hrupuvan, lohistychnyni, hrafichnyi, rozrakhunkonvo-konstruktyvnyi, prohnozuvannnia.
Orhanizatsiia systemy ekonomichnoi bezpeky ahrarnoho pidpryiemstva ta yii udoskonalennia
Keywords: організація економічної безпеки; organization of economic security; платоспроможність; paying capacity; управління; management; аналіз; analysis; фінансово-економічна безпека; financial and economic security