The impact of systemic risks on the development of the Ukrainian stock market under conditions of multidimensional uncertainty - Solodovnikova, Ilona; Солодовникова, Ілона Леонідівна (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
This research investigates systemic risks and their impact on the development of Ukraine's stock market under conditions of uncertainty. It analyzes political, economic, social, technological, and environmental risk factors, methods for their assessment, and problems with market infrastructure. The importance of regulatory policy, institutional reforms, and international integration for market stability is underscored. У дослідженні розглядаються системні ризики та їхній вплив на розвиток фондового ринку України в умовах невизначеності. Аналізуються політичні, економічні, соціальні, технологічні та екологічні фактори ризиків, методи їхньої оцінки, проблеми інфраструктури ринку. Обґрунтовано важливість регуляторної політики, інституційних реформ та міжнародної інтеграції для стабільності ринку.
Вплив системних ризиків на розвиток українського фондового ринку в умовах багатовимірної невизначеності
Keywords: systemic risks; системні ризики; stock market; фондовий ринок; uncertainty; невизначеність; financial stability; фінансова стабільність; Ukrainian economy; економіка України; financial infrastructure; фінансова інфраструктура; regulatory policy; регуляторна політика; international integration; міжнародна інтеграція; geopolitical threats; геополітичні загрози