Удосконалення організаційно-методичних аспектів обліку і контролю розрахунків з оплати праці на підприємстві - Сітковська, Анастасія Анатоліївна; Sitkovska, Anastasiia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Метою дослідження є теоретичне вивчення і практичне ознайомлення з організацією обліку і контролю розрахунків з оплати праці на підприємстві та розробка напрямів їх удосконалення. Об’єктом дослідження є процес нарахування та виплати оплати праці працівникам підприємства. Методи дослідження: абстрактно-логічний метод, порівняльний, статистичні методи, методи аналізу і синтезу та розрахунково-конструктивний та ін. розглянуто базові засади організації обліку та контролю розрахунків з оплати праці на підприємстві; досліджено організаційно-методичні аспекти організації обліку розрахунків з оплати праці у ПП «СТС»; встановлено порядок контролю за станом розрахунків з оплати праці на підприємстві; запропоновано напрямки вдосконалення організації обліку та контролю розрахунків з оплати праці у ПП «СТС». Metoiu doslidzhennia ye teoretychne vyvchennia i praktychne oznaiomlennia z orhanizatsiieiu obliku i kontroliu rozrakhunkiv z oplaty pratsi na pidpryiemstvi ta rozrobka napriamiv yikh udoskonalennia. Obiektom doslidzhennia ye protses narakhuvannia ta vyplaty oplaty pratsi pratsivnykam pidpryiemstva. Metody doslidzhennia: abstraktno-lohichnyi metod, porivnialnyi, statystychni metody, metody analizu i syntezu ta rozrakhunkovo-konstruktyvnyi ta in. rozghlianuto bazovi zasady orhanizatsii obliku ta kontroliu rozrakhunkiv z oplaty pratsi na pidpryiemstvi; doslidzheno orhanizatsiino-metodychni aspekty orhanizatsii obliku rozrakhunkiv z oplaty pratsi u PP «STS»; vstanovleno poriadok kontroliu za stanom rozrakhunkiv z oplaty pratsi na pidpryiemstvi; zaproponovano napriamky vdoskonalennia orhanizatsii obliku ta kontroliu rozrakhunkiv z oplaty pratsi u PP «STS».
Udoskonalennia orhanizatsiino-metodychnykh aspektiv obliku i kontroliu rozrakhunkiv z oplaty pratsi na pidpryiemstvi
Keywords: оплата праці; loan payment; розрахунки; calculations; працівники; employees; організація обліку; organization of account; контроль; control