Узагальнення наукових підходів щодо сутності поняття «основні засоби» як об’єкту бухгалтерського обліку - Васільєва, Леся Миколаївна; Vasilyeva, Lesya; Бугай, Тетяна; Buhai, Tetiana (НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ЦЕНТР ІНДУСТРІАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ РОЗВИТКУ НАН УКРАЇНИ (ХАРКІВ, УКРАЇНА), 2023)
У статті наголошено, що діяльність кожного підприємства передбачає наявність засобів виробництва та відповідних матеріальних умов, які є одним із найважливіших елементів продуктивних сил, головним елементом матеріально-технічної бази. Зазначено, що ключовими елементами управління основними засобами є організація, своєчасне одержання та аналіз обліково-аналітичної інформації. The article emphasizes that the activity of each enterprise requires the availability of means of production and the corresponding material conditions that exist one of the most important elements of productive forces, the main element of the material and technical base. It is noted that the key elements management of the main means is the organization, timely receipt and analysis of accounting and analytical information.
Generalization of Scientific Approaches Regarding the Essence of the Concept of «Fixed Assets» as an Object of Accounting
Keywords: основні засоби; fixed assets; необоротні активи; non-operating assets; актив; asset; підприємство; enterprise; класифікація; classification; управління; management