Удосконалення управління прибутком аграрного підприємства - Аксьонова, Віталіна Юріївна; Aksonova, Vitalina (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є узагальнення теоретичних аспектів щодо управління прибутком аграрного підприємства та розробка напрямів удосконалення прибутком аграрного підприємства. Для досягнення поставленої мети важливим є виконання наступних завдань: 1. Розкрити теоретичні аспекти управління прибутком аграрного підприємства; 2. Провести моніторинг ефективності управління прибутком на досліджуваному підприємстві; 3. Надати організаційно-економічну характеристику досліджуваного підприємства; 4. Запропонувати резерви збільшення прибутку на досліджуваному підприємстві Об’єкт дослідження є система управління прибутком аграрного підприємства. Предмет дослідження є теоретико-методичні та практичні аспекти управління прибутком ФГ «ВІОЛА» Для дослідження у роботі використано наступні методи: сукупність наукових підходів і інструментів, що дозволили всебічно та глибоко проаналізувати досліджувану тему у кваліфікаційній роботі. Зокрема, було застосовано методи аналізу та синтезу для розкладання досліджуваного об’єкта на складові частини та подальшого їх узагальнення; метод порівняння - для виявлення відмінностей між різними підходами до управління; індуктивний та дедуктивний методи - для формулювання висновків на основі конкретних фактів або загальних закономірностей. Практичне значення роботи полягає у розробленні пропозицій щодо удосконалення управління прибутком фермерського господарського «ВІОЛА». Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye uzahalnennia teoretychnykh aspektiv shchodo upravlinnia prybutkom ahrarnoho pidpryiemstva ta rozrobka napriamiv udoskonalennia prybutkom ahrarnoho pidpryiemstva. Dlia dosiahnennia postavlenoi mety vazhlyvym ye vykonannia nastupnykh zavdan: 1. Rozkryty teoretychni aspekty upravlinnia prybutkom ahrarnoho pidpryiemstva; 2. Provesty monitorynh efektyvnosti upravlinnia prybutkom na doslidzhuvanomu pidpryiemstvi; 3. Nadaty orhanizatsiino-ekonomichnu kharakterystyku doslidzhuvanoho pidpryiemstva; 4. Zaproponuvaty rezervy zbilshennia prybutku na doslidzhuvanomu pidpryiemstvi Obiekt doslidzhennia ye systema upravlinnia prybutkom ahrarnoho pidpryiemstva. Predmet doslidzhennia ye teoretyko-metodychni ta praktychni aspekty upravlinnia prybutkom FH «VIOLA» Dlia doslidzhennia u roboti vykorystano nastupni metody: sukupnist naukovykh pidkhodiv i instrumentiv, shcho dozvolyly vsebichno ta hlyboko proanalizuvaty doslidzhuvanu temu u kvalifikatsiinii roboti. Zokrema, bulo zastosovano metody analizu ta syntezu dlia rozkladannia doslidzhuvanoho obiekta na skladovi chastyny ta podalshoho yikh uzahalnennia; metod porivniannia - dlia vyiavlennia vidminnostei mizh riznymy pidkhodamy do upravlinnia; induktyvnyi ta deduktyvnyi metody - dlia formuliuvannia vysnovkiv na osnovi konkretnykh faktiv abo zahalnykh zakonomirnostei. Praktychne znachennia roboty poliahaie u rozroblenni propozytsii shchodo udoskonalennia upravlinnia prybutkom fermerskoho hospodarskoho «VIOLA».
Udoskonalennia upravlinnia prybutkom ahrarnoho pidpryiemstva
Keywords: аграрне підприємство; ahrarne pidpryiemstvo; прибуток; prybutok; моніторинг ефективності управління прибутком; monitorynh efektyvnosti upravlinnia prybutkom; удосконалення управління; udoskonalennia upravlinnia