Удосконалення управління бізнес-процесами в системі виробництва аграрної продукції - Біданець, О. В.; Bidanets, O. V. (Дніпровський ДАЕУ, 2021)
Вивчено теоретичні положення щодо сутності та змісту сучасної системи виробничого менеджменту аграрних підприємств. Вивчено теоретичні та практичні аспекти застосування новітніх методів щодо управління бізнес-процесами виробництва аграрної продукції. Досліджено особливості менеджменту виробничих процесів в галузі рослинництва. Удосконалено напрями виробничо-економічної діяльності підприємства, що досліджується, на підставі впровадження до виробничої структури нових сільськогосподарських культур. Проведено оптимізацію посівних площ господарства. Здійснено структурну реорганізацію підрозділів, що здійснюють виробничі та функціональні операції, на підставі математичної оптимізації. Розроблено стратегічні напрями діяльності фермерського господарства в результаті проведеного SWOT-аналізу, впровадження яких має підвищити результативність його роботи. Основні положення дипломної роботи стосовно вдосконалення напрямів управління бізнес-процесами в системі виробництва аграрної продукції шляхом оптимізації його виробничої програми мають практичне значення щодо впровадження в діяльність ФГ «ДМИТРИЙ ПДА». Vyvcheno teoretychni polozhennia shchodo sutnosti ta zmistu suchasnoi systemy vyrobnychoho menedzhmentu ahrarnykh pidpryiemstv. Vyvcheno teoretychni ta praktychni aspekty zastosuvannia novitnikh metodiv shchodo upravlinnia biznes-protsesamy vyrobnytstva ahrarnoi produktsii. Doslidzheno osoblyvosti menedzhmentu vyrobnychykh protsesiv v haluzi roslynnytstva. Udoskonaleno napriamy vyrobnycho-ekonomichnoi diialnosti pidpryiemstva, shcho doslidzhuietsia, na pidstavi vprovadzhennia do vyrobnychoi struktury novykh silskohospodarskykh kultur. Provedeno optymizatsiiu posivnykh ploshch hospodarstva. Zdiisneno strukturnu reorhanizatsiiu pidrozdiliv, shcho zdiisniuiut vyrobnychi ta funktsionalni operatsii, na pidstavi matematychnoi optymizatsii. Rozrobleno stratehichni napriamy diialnosti fermerskoho hospodarstva v rezultati provedenoho SWOT-analizu, vprovadzhennia yakykh maie pidvyshchyty rezultatyvnist yoho roboty. Osnovni polozhennia dyplomnoi roboty stosovno vdoskonalennia napriamiv upravlinnia biznes-protsesamy v systemi vyrobnytstva ahrarnoi produktsii shliakhom optymizatsii yoho vyrobnychoi prohramy maiut praktychne znachennia shchodo vprovadzhennia v diialnist FH «DMYTRYI PDA».
Udoskonalennia upravlinnia biznes-protsesamy v systemi vyrobnytstva ahrarnoi produktsii
Keywords: стратегія; stratehiia; бізнес-процеси виробництва; biznes-protsesy vyrobnytstva; управління процесами; upravlinnia protsesamy; виробництво аграрної продукції; vyrobnytstvo ahrarnoi produktsii; оптимізація; optymizatsiia