Напрями мотиваційного менеджменту аграрних підприємств під час пандемії - Берестовська, Анастасія; Berestovska, Anastasiia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Аграрний сектор під час пандемії не може здійснювати свою діяльність у віддаленому режимі через специфічні особливості сільськогосподарського виробництва. На підставі вивчення практики роботи аграріїв в умовах карантину встановлено, що для ефективного здійснення моральної та матеріальної мотивації сільськогосподарських працівників потрібно вирішити наступні завдання: організація безперебійної роботи агропідприємств, виплата заробітної плати в повному обсязі та своєчасно, проведення постійного контролю та оцінювання ефективності бізнес-процесів, збереження здоров’я працівників та їх соціальний захист. Ahrarnyi sektor pid chas pandemii ne mozhe zdiisniuvaty svoiu diialnist u viddalenomu rezhymi cherez spetsyfichni osoblyvosti silskohospodarskoho vyrobnytstva. Na pidstavi vyvchennia praktyky roboty ahrariiv v umovakh karantynu vstanovleno, shcho dlia efektyvnoho zdiisnennia moralnoi ta materialnoi motyvatsii silskohospodarskykh pratsivnykiv potribno vyrishyty nastupni zavdannia: orhanizatsiia bezperebiinoi roboty ahropidpryiemstv, vyplata zarobitnoi platy v povnomu obsiazi ta svoiechasno, provedennia postiinoho kontroliu ta otsiniuvannia efektyvnosti biznes-protsesiv, zberezhennia zdorovia pratsivnykiv ta yikh sotsialnyi zakhyst.
Napriamy motyvatsiinoho menedzhmentu ahrarnykh pidpryiemstv pid chas pandemii
Keywords: аграрний сектор; ahrarnyi sektor; менеджмент; menedzhment; пандемія; pandemiia