Ninhydrin interaction with N-alkoxy-N’-arylureas and N-hydroxyurea - Shtamburg, Vasiliy; Штамбург, Василь Георгійович; Anishchenko, Andrey; Аніщенко, Андрій Олександрович; Kravchenko, Svitlana Volodymyrivna; Кравченко, Світлана Володимирівна; Mazepa, Alexander; Мазепа, Олександр Володимирович; Klots, Evgen; Клоц, Євген Олександрович (Ужгородський національний університет, 2024)
Ninhydrin is widely used in synthesis of these biologically active nitrogen-containing heterocycles. It is therefore important to create the reaction strategies that give access to such new biological relevant scaffolds. Нінгідрин широко використовується в синтезі цих біологічно активних азотовмісних гетероциклів. Тому важливо створити реакційні стратегії, які забезпечують доступ до таких нових біологічно значущих каркасів.
Взаємодія нінгідрину з N-алкокси-N’-арилсечовинами та N-гідроксисечовиною
Keywords: ninhydrin; нінгідрин; nitrogen-containing heterocycles; азотовмісні гетероцикли; N-alkoxy-N’-aryl ureas; N-алкокси-N’-арилсечовини; оцтова кислота; ottonic acid; N-гідроксисечовина; N-hydroxyurea