Ефективність застосування обробітку грунту та удобрення при вирощуванні гороху в умовах фермерського господарства «Прогрес» Кам’янського району Дніпропетровської області - Вінник, Владислав Вячеславович; Vinnyk, Vladyslav Viacheslavovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Створено методичні рекомендації для фермерів щодо вибору методів обробітку ґрунту та удобрених режимів, спрямованих на підвищення продуктивності та якості врожаю гороху. Таким чином, проведені дослідження не лише внесли нові знання у сферу вирощування гороху, але й забезпечили практичні інструменти для підвищення ефективності аграрних підприємств, сприяючи розвитку сільського господарства та забезпеченню продовольчої безпеки. Stvoreno metodychni rekomendatsii dlia fermeriv shchodo vyboru metodiv obrobitku gruntu ta udobrenykh rezhymiv, spriamovanykh na pidvyshchennia produktyvnosti ta yakosti vrozhaiu horokhu. Takym chynom, provedeni doslidzhennia ne lyshe vnesly novi znannia u sferu vyroshchuvannia horokhu, ale y zabezpechyly praktychni instrumenty dlia pidvyshchennia efektyvnosti ahrarnykh pidpryiemstv, spryiaiuchy rozvytku silskoho hospodarstva ta zabezpechenniu prodovolchoi bezpeky.
Efektyvnist zastosuvannia obrobitku hruntu ta udobrennia pry vyroshchuvanni horokhu v umovakh fermerskoho hospodarstva «Prohres» Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: ФГ «Прогрес»; FH «Prohres»; горох; horokh; обробіток грунту; obrobitok hruntu; добрива; dobryva; оранка; oranka