Теоретико-методичні засади управління прибутковістю комерційного банку - Добровольська, Олена Володимирівна; Dobrovolska, Olena; Сабадин, М.О. (Херсонський державний університет, 2017)
В статті доведено, що прибуток є головним внутрішнім джерелом, за рахунок якого відбувається формування фінансових ресурсів комерційного банку. Визначена в роботі роль прибутку, яка полягає в забезпеченні фінансово-економічного прогресу банківської установи, в гарантуванні забезпечення інтересів акціонерів та працівників. В зв’язку з цим виникає необхідність ефективного і постійного управління прибутком, шляхом розробки та прийняття відповідних управлінських та фінансових рішень у розкритті аспектів формування, розподілу та використання прибутку банківською установою. Головним завданням управління прибутком комерційного банку є забезпечення та підтримання максимізації добробуту засновників, учасників банку в поточному та перспективному періодах. The article proved that profit is the main domestic source, through which financial resources is the formation of a commercial bank. The role of profit is defined and ensure the financial and economic progress banking institutions to guarantee the interests of shareholders and employees. According to this there is need for effective and continuous management of profit, through the development and adoption of appropriate management and financial decisions in revealing aspects of formation, distribution and use of profit banking institution. The main objective of profit commercial bank is to provide and maintain welfare maximization founders, members of the bank in the current and future periods.
Тheoretical and methodological government bases of commercial bank's profitability
Keywords: прибутковість банку; bank profitability; прибуток; profit; фінансово-економічна діяльність; financial and economic activity; банківська установа; banks; управління прибутковістю; managing profitability