Видова ідентифікація патогенних мікобактерій за допомогою ПЛР - Зажарський, Володимир Володимирович; Zazharskiy, Vladymyr; Zazharskiy, Volodymyr; Zazharskyi, Vladymyr; Zazharskyi, Volodymyr; Zazharskiy, V.; Zazharskyi, V.; Zazharskiy, Volodymyr V.; Zazharskiy, V. V.; Zazharskyi, V. V.; Zazharsky, V. V.; Сосницький, Олександр Іванович; et al. (Дніпровський ДАЕУ, 2024)
ПЛР це біобезпечний сучасний метод видової ідентифікації патогенних мікобактерій, ізольованих з біоматеріалу традиційними лабораторними засобами, який дає можливість отримати достовірні характеристики досліджуваного біооб єкта, що базуються на використанні інструментальних молекулярно-генетичних механізмів аналізу і в результаті, на підставі отриманих даних був ідентифікований епізоотичний варіант прокаріот як – M. bovis. PLR tse biobezpechnyi suchasnyi metod vydovoi identyfikatsii patohennykh mikobakterii, izolovanykh z biomaterialu tradytsiinymy laboratornymy zasobamy, yakyi daie mozhlyvist otrymaty dostovirni kharakterystyky doslidzhuvanoho bioob yekta, shcho bazuiutsia na vykorystanni instrumentalnykh molekuliarno-henetychnykh mekhanizmiv analizu i v rezultati, na pidstavi otrymanykh danykh buv identyfikovanyi epizootychnyi variant prokariot yak – M. bovis.
Vydova identyfikatsiia patohennykh mikobakterii za dopomohoiu PLR
Зажарський Володимир Володимирович https://orcid.org/0000-0003-2674-2494 Сосницький Олександр Іванович https://orcid.org/0000-0002-2853-9732
Keywords: туберкульоз; tuberkuloz; полімеразна ланцюгова реакція (ПЛР); polimerazna lantsiuhova reaktsiia (PLR); ідентифікація патогенних мікобактерій; identyfikatsiia patohennykh mikobakterii