Формування врожайності соняшника в умовах товариства з обмеженою відповідальністю ˮАдванта Сідз Українаˮ Дніпровського району, Дніпропетровської області - Остапенко, Іван Олександрович; Ostapenko, Ivan Oleksandrovych (Дніпровський ДАЕУ, 2022)
Для розширення генетичного різноманіття гібридів соняшнику з метою прискореного використання впровадженого в виробництво нових більш адаптованих гібридів, однак це питання є не достатньо вивченим в визначенні їх ефективності. Тому пошук принципово нових гібридів , як джерел високої продуктивності , урожайності і стійкості до біотичних та абіотичних чинників є своєчасним і завжди актуальним за сучасних умов змін клімату та нестабільності погодних умов по роках ускладнюється визначення, ефективність пропонуємого складу гібридів які б проявляли свої якості в конкретних погодних умов та технології вирощування. Dlia rozshyrennia henetychnoho riznomanittia hibrydiv soniashnyku z metoiu pryskorenoho vykorystannia vprovadzhenoho v vyrobnytstvo novykh bilsh adaptovanykh hibrydiv, odnak tse pytannia ye ne dostatno vyvchenym v vyznachenni yikh efektyvnosti. Tomu poshuk pryntsypovo novykh hibrydiv , yak dzherel vysokoi produktyvnosti , urozhainosti i stiikosti do biotychnykh ta abiotychnykh chynnykiv ye svoiechasnym i zavzhdy aktualnym za suchasnykh umov zmin klimatu ta nestabilnosti pohodnykh umov po rokakh uskladniuietsia vyznachennia, efektyvnist proponuiemoho skladu hibrydiv yaki b proiavlialy svoi yakosti v konkretnykh pohodnykh umov ta tekhnolohii vyroshchuvannia.
Formuvannia vrozhainosti soniashnyka v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu ˮAdvanta Sidz Ukrainaˮ Dniprovskoho raionu, Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: гербіцид; herbitsyd; соняшник; soniashnyk; урожайність; urozhainist; олійність; oliinist; гібрид; hibryd; рентабельність; rentabelnist; рекомендаці вирощування; rekomendatsi vyroshchuvannia