Удосконалення процесу механізації післязбирального обробітку врожаю з розробкою конструкції вертикального скребкового транспортера - Бондар, Богдан Олегович; Bondar, Bohdan (ДДАЕУ, 2023)
Технологія післязбирального обробітку врожаю включає різні процеси та методи, спрямовані на очищення, сортування, калібрування, упакування та зберігання зібраного врожаю. Основна мета цих процесів - підвищення якості продукції, забезпечення її довгострокового зберігання та готовності до подальшого використання або реалізації. Tekhnolohiia pisliazbyralnoho obrobitku vrozhaiu vkliuchaie rizni protsesy ta metody, spriamovani na ochyshchennia, sortuvannia, kalibruvannia, upakuvannia ta zberihannia zibranoho vrozhaiu. Osnovna meta tsykh protsesiv - pidvyshchennia yakosti produktsii, zabezpechennia yii dovhostrokovoho zberihannia ta hotovnosti do podalshoho vykorystannia abo realizatsii.
Udoskonalennia protsesu mekhanizatsii pisliazbyralnoho obrobitku vrozhaiu z rozrobkoiu konstruktsii vertykalnoho skrebkovoho transportera
Keywords: вертикальний скребковий транспортер; vertykalnyi skrebkovyi transporter; транспортування; transportuvannia; післязбиральна обробка зерна; pisliazbyralna obrobka zerna; очистка зерна; ochystka zerna; технологічний процес; tekhnolohichnyi protses