Аналіз фітосанітарного стану платанів у зелених насадженнях м. Дніпро - Зайцева, Ірина Арнольдівна; Zaitseva, Iryna; Зайцев, Максим Спартакович; Zaitsev, Maksym (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Мета роботи ‒ оцінити життєвий стан платанів у зелених насадженнях м. Дніпро; визначити рівень ураження листя хворобами і шкідниками; визначити комплекс членистоногих філобіонтів платанів, встановити видовий склад інвазивних філофагів. Meta roboty ‒ otsinyty zhyttievyi stan plataniv u zelenykh nasadzhenniakh m. Dnipro; vyznachyty riven urazhennia lystia khvorobamy i shkidnykamy; vyznachyty kompleks chlenystonohykh filobiontiv plataniv, vstanovyty vydovyi sklad invazyvnykh filofahiv.
Analysis of sycamore trees phytosanitary state in green areas of Dnipro city
Keywords: Platanus L.; Platanus L.; урбозенози; urbozenosis; хвороби листя; leaf diseases; філофаги; phyllophages; видовий склад; species composition