Удосконалення обліку і контролю процесу реалізації на підприємстві - Гончаренко, Дарія Юріївна; Honcharenko, Dariia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об'єктом дослідження виступають господарські операції, що відображають процес реалізації на підприємстві. Предмет дослідження є сукупність теоретичних та практичних аспектів організації та методики обліку і контролю процесу реалізації на підприємстві. Метою кваліфікаційного дослідження є узагальнення теоретичних та аналіз практичних аспектів та надання рекомендацій з удосконалення обліку і контролю процесу реалізації на підприємстві. Методи дослідження - аналіз та синтез, узагальнення та системний підхід, статистичні та аналітичні методи, моделювання в управлінському обліку, описовий, графічний та табличний методи. Obiektom doslidzhennia vystupaiut hospodarski operatsii, shcho vidobrazhaiut protses realizatsii na pidpryiemstvi. Predmet doslidzhennia ye sukupnist teoretychnykh ta praktychnykh aspektiv orhanizatsii ta metodyky obliku i kontroliu protsesu realizatsii na pidpryiemstvi. Metoiu kvalifikatsiinoho doslidzhennia ye uzahalnennia teoretychnykh ta analiz praktychnykh aspektiv ta nadannia rekomendatsii z udoskonalennia obliku i kontroliu protsesu realizatsii na pidpryiemstvi. Metody doslidzhennia - analiz ta syntez, uzahalnennia ta systemnyi pidkhid, statystychni ta analitychni metody, modeliuvannia v upravlinskomu obliku, opysovyi, hrafichnyi ta tablychnyi metody.
Udoskonalennia obliku i kontroliu protsesu realizatsii na pidpryiemstvi
Keywords: облік; accounting; контроль; control; процес реалізації; implementation process; реалізація; implementation; розрахунки; calculations; доходи; income; витрати; expenses