Статичний і динамічний аспекти прибутковості сільського господарства України - Мельник, Леся Леонідівна; Melnik, Lesya (Nauka i studia, 2018)
Поглиблено наукові засади щодо визначення змісту і взаємозв’язку дефініцій «прибуток» і «прибутковість», виокремлено «види» прибутковості. Визначено етапи прибутковості сільськогосподарських підприємств України, дана оцінка розміру прибутку і рівня рентабельності сільського господарства в контексті сучасних потреб його інноваційного розвитку. In-depth scientific principles for determining the content and the relationship of the definitions of "profit" and "profitability", are distinguished by "types" of profitability. The stages of profitability of agricultural enterprises of Ukraine are determined, the estimation of profit size and level of profitability of agriculture in the context of modern needs of its innovation development is given.
Static and dynamic aspects of the profitability of agriculture in Ukraine
Keywords: прибуток; profit; прибутковість; profitability; сільське господарство; agriculture; економічне зростання; economic growth; інноваційний розвито; innovative development