Обґрунтування технології виробництва кормових продуктів з бобів сої - Рябенко, Анна Сергіївна; Riabenko, Anna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Метою роботи є підвищення кормової цінності зерна бобових культур за рахунок інактивації антипоживних речовин шляхом теплової обробки для використання в комбікормах і кормових концентратах. Для реалізації поставленої мети передбачалося проведення комплексу досліджень. Об’єкт дослідження – процес теплової обробки зерна бобових культур, зв’язок з технологічними параметрами зерна та параметрами процесу. Предмет дослідження – закономірності та взаємозв’язок технологічного процесу теплової обробки зерна бобових культур, вплив його на ефективність. Metoiu roboty ye pidvyshchennia kormovoi tsinnosti zerna bobovykh kultur za rakhunok inaktyvatsii antypozhyvnykh rechovyn shliakhom teplovoi obrobky dlia vykorystannia v kombikormakh i kormovykh kontsentratakh. Dlia realizatsii postavlenoi mety peredbachalosia provedennia kompleksu doslidzhen. Obiekt doslidzhennia – protses teplovoi obrobky zerna bobovykh kultur, zviazok z tekhnolohichnymy parametramy zerna ta parametramy protsesu. Predmet doslidzhennia – zakonomirnosti ta vzaiemozviazok tekhnolohichnoho protsesu teplovoi obrobky zerna bobovykh kultur, vplyv yoho na efektyvnist.
Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva kormovykh produktiv z bobiv soi
Keywords: соя; soia; горох; horokh; пропарювання; propariuvannia; екструдування; ekstruduvannia; вологість; volohist; температура; temperatura; трипсин; trypsyn; ефективність; efektyvnist; дослдження; dosldzhennia