Удосконалення процесу механізації поверхневого обробітку ґрунту з модернізацією робочого органу культиватора КПС-4 - Бакатов, Дмитро Олексійович; Bakatov, Dmytro (ДДАЕУ, 2023)
Інтенсифікація сільськогосподарського виробництва диктує комплексне вирішення питання основного обробітку ґрунту з урахуванням усіх важливих факторів з метою повного задоволення потреб виробництва сільськогосподарської продукції. Зменшення питомої ваги оранки серед відомих способів основного обробітку є наслідком її високої енерговитратності, швидкого прогресу нетрадиційних методів, значного поширення нульового обробітку ґрунту у зв’язку з розповсюдженням хімічних засобів боротьби з шкідниками та бур'янами сільськогосподарських культур. Intensyfikatsiia silskohospodarskoho vyrobnytstva dyktuie kompleksne vyrishennia pytannia osnovnoho obrobitku gruntu z urakhuvanniam usikh vazhlyvykh faktoriv z metoiu povnoho zadovolennia potreb vyrobnytstva silskohospodarskoi produktsii. Zmenshennia pytomoi vahy oranky sered vidomykh sposobiv osnovnoho obrobitku ye naslidkom yii vysokoi enerhovytratnosti, shvydkoho prohresu netradytsiinykh metodiv, znachnoho poshyrennia nulovoho obrobitku gruntu u zviazku z rozpovsiudzhenniam khimichnykh zasobiv borotby z shkidnykamy ta burianamy silskohospodarskykh kultur.
Udoskonalennia protsesu mekhanizatsii poverkhnevoho obrobitku gruntu z modernizatsiieiu robochoho orhanu kultyvatora KPS-4
Keywords: суцільний обробіток; sutsilnyi obrobitok; робочий орган культиватора; robochyi orhan kultyvatora; технологічний процес; tekhnolohichnyi protses