Маркетингове стратегічне і тактичне забезпечення виходу підприємства на зовнішні ринки - Лозовий, Денис Володимирович; Lozovyi, Denys (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об'єкт дослідження – діяльність підприємства щодо виходу на зовнішні ринки. Предмет дослідження – теоретичні, методологічні та організаційно-економічні аспекти розробки маркетингового забезпечення виходу підприємства на зовнішні ринки. Метою кваліфікаційної роботи є теоретико-методологічний розгляд основних аспектів формування системи стратегічного маркетингу для підвищення конкурентних переваг підприємств та розвитку економічної діяльності на зовнішніх ринках. Методи дослідження: системний аналіз, абстракція, аналогія; економіко-статистичний та функціональний аналіз, класифікація, типологізація, порівняльний аналіз; графічний – для наочного представлення досліджуваного явища. Obiekt doslidzhennia – diialnist pidpryiemstva shchodo vykhodu na zovnishni rynky. Predmet doslidzhennia – teoretychni, metodolohichni ta orhanizatsiino-ekonomichni aspekty rozrobky marketynhovoho zabezpechennia vykhodu pidpryiemstva na zovnishni rynky. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye teoretyko-metodolohichnyi rozghliad osnovnykh aspektiv formuvannia systemy stratehichnoho marketynhu dlia pidvyshchennia konkurentnykh perevah pidpryiemstv ta rozvytku ekonomichnoi diialnosti na zovnishnikh rynkakh. Metody doslidzhennia: systemnyi analiz, abstraktsiia, analohiia; ekonomiko-statystychnyi ta funktsionalnyi analiz, klasyfikatsiia, typolohizatsiia, porivnialnyi analiz; hrafichnyi – dlia naochnoho predstavlennia doslidzhuvanoho yavyshcha.
Marketynhove stratehichne i taktychne zabezpechennia vykhodu pidpryiemstva na zovnishni rynky
Keywords: зовнішній ринок; foreign market; маркетинг; marketing; вихід на зовнішній ринок; entering the foreign market; рекламні агенції; advertising agencies; система комунікацій; communication system; оцінка привабливості ринку; assessment of market attractiveness