Глобалізація банківського сектора: причини та наслідки - Ткаліч, Ольга Вікторівна; Tkalich, Olha (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Негативний вплив глобалізаційних процесів на фінансову стійкість вітчизняної банківської системи проявляється через високий ризик залежності від світових системних фінансових криз, тому банківська система України на сьогодні належним чином не виконує функцію фінансового забезпечення сталого економічного розвитку. Характерними для нього є: зменшення обсягів надання фінансових послуг, особливо обсягів кредитування бізнесу й населення; брак довгострокових фінансових ресурсів; низький рівень розвитку й низька прозорість фондового ринку. Nehatyvnyi vplyv hlobalizatsiinykh protsesiv na finansovu stiikist vitchyznianoi bankivskoi systemy proiavliaietsia cherez vysokyi ryzyk zalezhnosti vid svitovykh systemnykh finansovykh kryz, tomu bankivska systema Ukrainy na sohodni nalezhnym chynom ne vykonuie funktsiiu finansovoho zabezpechennia staloho ekonomichnoho rozvytku. Kharakternymy dlia noho ye: zmenshennia obsiahiv nadannia finansovykh posluh, osoblyvo obsiahiv kredytuvannia biznesu y naselennia; brak dovhostrokovykh finansovykh resursiv; nyzkyi riven rozvytku y nyzka prozorist fondovoho rynku.
Hlobalizatsiia bankivskoho sektora: prychyny ta naslidky
Keywords: державне регулювання; derzhavne rehuliuvannia; банківські кризи; bankivski kryzy; реформування банківської системи; reformuvannia bankivskoi systemy; фінансова глобалізація; finansova hlobalizatsiia; банківська система України; bankivska systema Ukrainy