Оцінка та обґрунтування шляхів поліпшення фінансового стану підприємстві - Роздобудько, Едуард Олександрович; Rozdobudko, Eduard (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єктом дослідження є фінансовий стан діяльності підприємства. Предметом дослідження є теоретичні і практичні аспекти фінансового стану підприємства. Метою роботи є обґрунтування теоретичних засад та прикладних рекомендацій щодо оцінки фінансового стану підприємства та обґрунтування шляхи його підвищення. Методи дослідження: загальнонаукові методи (системного та комплексного аналізу, синтезу, диференціації, індукції та дедукції, узагальнення та аналогії), методи наукового абстрагування, економіко-статистичного аналізу, економіко-математичного моделювання. Obiektom doslidzhennia ye finansovyi stan diialnosti pidpryiemstva. Predmetom doslidzhennia ye teoretychni i praktychni aspekty finansovoho stanu pidpryiemstva. Metoiu roboty ye obgruntuvannia teoretychnykh zasad ta prykladnykh rekomendatsii shchodo otsinky finansovoho stanu pidpryiemstva ta obgruntuvannia shliakhy yoho pidvyshchennia. Metody doslidzhennia: zahalnonaukovi metody (systemnoho ta kompleksnoho analizu, syntezu, dyferentsiatsii, induktsii ta deduktsii, uzahalnennia ta analohii), metody naukovoho abstrahuvannia, ekonomiko-statystychnoho analizu, ekonomiko-matematychnoho modeliuvannia.
Otsinka ta obgruntuvannia shliakhiv polipshennia finansovoho stanu pidpryiemstvi
Keywords: фінансовий стан; financial condition; рентабельність; profitability; прибуток; profit; фінансовий результат; financial result; ризик; risk