Удосконалення технологічного процесу доїння корів на молочнотоварній фермі з розробкою системи промивки доїльної установки - Махно, Катерина Миколаївна; Makhno, Kateryna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
В проекті написано вступ, приведено аналіз виробничої діяльності господарства, зроблені висновки про необхідність розробки механізованої технологічної лінії доїння та первинної обробки молока. На основі огляду зоотехнічних вимог, існуючих технологічних та технічних рішень, передового досвіду проведено проектування операцій доїння корів та первинної обробки молока. Розроблено удосконалення системи промивки доїльного обладнання. Запропоновані заходи з покращення умов охорони праці для проектованої лінії.V proekti napysano vstup, pryvedeno analiz vyrobnychoi diialnosti hospodarstva, zrobleni vysnovky pro neobkhidnist rozrobky mekhanizovanoi tekhnolohichnoi linii doinnia ta pervynnoi obrobky moloka. Na osnovi ohliadu zootekhnichnykh vymoh, isnuiuchykh tekhnolohichnykh ta tekhnichnykh rishen, peredovoho dosvidu provedeno proektuvannia operatsii doinnia koriv ta pervynnoi obrobky moloka. Rozrobleno udoskonalennia systemy promyvky doilnoho obladnannia. Zaproponovani zakhody z pokrashchennia umov okhorony pratsi dlia proektovanoi linii.
Udoskonalennia tekhnolohichnoho protsesu doinnia koriv na molochnotovarnii fermi z rozrobkoiu systemy promyvky doilnoi ustanovky
Keywords: корови; korovy; структура стада; struktura stada; молоко; moloko; доїльна установка; doilna ustanovka; охолодження; okholodzhennia; бактеріальне забруднення; bakterialne zabrudnennia; мийка; myika; економічний ефект; ekonomichnyi efekt