Сучасні проблеми теоретичної та практичної іхтіології - (:unkn) unknown (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2019)
У збірнику опубліковано матеріали доповідей учасників ХІІ іхтіологічної науково-практичної конференції «Сучасні проблеми теоретичної та практичної іхтіології», яка відбулася у м. Дніпро 26–28 вересня 2019 року. Подано інформацію щодо сучасного стану і напрямків іхтіологічних досліджень в Україні та суміжних країнах. Розглянуті питання систематики, екології, етології, охорони рідкісних видів риб, прикладної іхтіології. Розглянуто перспективні напрямки розвитку рибницької галузі (зокрема морської та прісноводної аквакультури) та рибальства, у тому числі рекреаційного. Представлені нагальні проблеми іхтіологічної науки, запропоновано сучасні способи їх вирішення. Збірник матеріалів буде корисним для фахівців у галузі іхтіології, аквакультури, фізіології та біохімії риб, біотехнології гідробіонтів, промислової іхтіології, а також для студентів, магістрів та аспірантів. The collection contains the reports of the participants of the XIIth ichthyological scientific and practical conference "Current problems of theoretical and practical ichthyology", which took place in Dnipro on September 26-28, 2019. Information about the current state and directions of ichthyological research in Ukraine and neighboring countries is given. The questions of systematics, ecology, ethology, protection of rare fish species, applied ichthyology are considered. The perspective directions of development of the fishery industry (in particular marine and freshwater aquaculture) and fisheries, including recreational ones, are considered. Urgent problems of ichthyological science are presented, modern ways of their solution are offered. The collection of materials will be useful for specialists in ichthyology, aquaculture, physiology and biochemistry of fish, biotechnology of hydrobionts, industrial ichthyology, as well as for students, masters and graduate students.
Current problems of theoretical and practical ichthyology
Keywords: іхтіологія; іchthyology; аквакультура; aquaculture; рибництво; fisheries; рибальство; fishing; іхтіологічне різноманіття; ichthyological diversity; конференція; conference